Как да придадете на дома екологична визия

Когато става въпрос за домашни чистачи, повечето хора си мислят за изхвърляне на стари неща, включително мебели, и закупуване на нови. Ход, който не само ще струва пари, но и ще доведе до натрупване на много отпадни материали. Вместо да замествате нещата заради него, по-добър ход би бил да се премине към по-екологичен дом.

Тази статия, има за цел да предостави някои съвети, които може да следвате, за да придадете на дома си екологична визия без много шум и разходи. Тя ни е предоставена с участието на hamalski.com.

Изберете за екологосъобразно осветление и уреди

Един от най-простите ходове, който може да направите, за да намалите въглеродния отпечатък, е да преминете към компактни флуоресцентни крушки. Макар и малко по-скъпа от традиционните електрически крушки, тя използват само една трета от енергията. Освен това продължават по-дълго; функционират най-малко пет години, преди да се наложи да бъде заменена.

Друг екологичен ход, който може да изберете, е да преминете към слънчева енергия. Слънчевите панели са малко скъпи, но почти веднага ще видите въздействието на вашата инвестиция, когато видите сметката си за ток в края на месеца.

Ако имате бюджет, може да проучите как да превключите старите си уреди към по-енергийно ефективни устройства. В сравнение с тези, направени преди няколко години, много съвременни електрически джаджи се нуждаят само от част от мощността, за да изпълнят задачите си. Това ще ви позволи да спестите пари и да сведете до минимум потреблението на енергия.

Осигурете подходяща изолация на своя дом

По-добрата изолация може да ви помогне да намалите сметките си за отопление. Просто не забравяйте да използвате изолация, направена от екологични и без формалдехиди материали. Например, има някои са направени от рециклирани материали, включително дънков плат на дънки, вярвате или не това е възможно.

Друг метод, който можете да следвате, за да подобрите изолацията на своя дом, е да запушите всичките си прозорци. По този начин, също ще помогнете топлината да не избяга от дома ви.

Оцветете стените си

Лесен начин да придадете на дома си свеж нов облик е да придадете на стените свежо вид на боя. Правилният цвят може да направи дома ви да изглежда по-голям или да помогне за подхранването на градинската ограда, добавяйки нова динамика към задния двор.

В крак с това, че сте по-екологични, не забравяйте да проверите етикета, за да видите дали боята, която обмисляте да купите, съдържа токсични съставки, независимо дали планирате да я използвате за вътрешна или външна употреба. За щастие, производителите също предприемат стъпки за производство на бои, които са по-малко вредни за околната среда. На пазара може да разгледате разнообразието от оградни бои, които не съдържат мирис, изработени са от нетоксични материали и спазват екологичните стандарти.

Повторно тапицирайте старите си мебели

Вместо да изхвърляте старите си мебели, помислете за вдъхването на нов живот, като ги пренастроите. Това може да стане лесно, стига те да не са били сериозно повредени през годините. Това не само ще струва значително по-малко, но и ще може да намалите количеството неща, които ще изхвърлите.

Освен преобличане на старите мебели, може също така да погледнете да направите малки промени в тела и обзавеждане около къщата. Например, ако пантите на шкафовете се държат едва-едва на крачетата, може просто да ги замените с нови части, вместо да купувате изцяло нови мебели.

Използвайте регенерирана дървесина като настилка

Ако трябва да смените пода си у дома, препоръчва се да пазарувате регенерирана дървесина, която по същество е рециклирана дървесина, така че няма да допринасяте за увеличаващото се количество дървета, които се изсичат всяка година.

Ако трябва да изхвърлите всякакви битови отпадъци като бяла техника, мебели или градински отпадъци, почистване на двор с момчетата на Братан Хамалски може да ви помогне. Рециклират се 92% от събраните отпадъци. За безплатна оферта ни позвънете на 0888 300 500.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *