Домашен спрей за гладене

Гладенето на дрехи, спално бельо, завеси и покривки за трапези, изисква много време и усилия. Това е неприятна дейност за много домакини. И не е странно, че малко хора харесват този отнемащ време процес.

Съществуват, обаче съвременни инструменти, които улесняват задачата. Те подобряват плъзгането на ютията, върху тъканта, придават свежест и я правят по-устойчива на замърсяване.

Аерозолите с нишесте се предлагат под формата на спрей или течност, които се изсипват в резервоарите на ютията. Предлагаме ви да не харчите пари за химия от магазина, а да направите естествен аналог на продукта, като го приготвяте у дома със собствените си ръце.

Как да си направите спрей за гладене

За да приготвите спреят от нишесте за гладене, ще ви трябват следните съставки:

2 стека топла вода;

1 супена лъжица. л. царевично нишесте;

1-2 капки етерично масло (по желание);

празна бутилка със спрей.

Напълнете контейнера с топла вода, изсипете 1 супена лъжица. л. царевично нишесте, добавете няколко капки от етерично масло, сложете капака и разклатете добре съда, така че цялото нишесте да се разтвори. Трябва да получите мътна смес като мляко.

Спрей за гладене от нишесте

Разклатете добре бутилката със съдържание, преди употреба. За да получите гладка и подредена повърхност, напръскайте малко продукт, върху продукта, като спазвате разстояние от 25–35 см. Изчакайте 15–20 секунди и преминете над температурата, която е настроена на ютията, както е посочено на етикета на продукта. Дори малко напояване е достатъчно за дълго време, така че не пръскайте много средства наведнъж. След това, може отново да напръскате, ако е необходимо. Постарайте се да не използвате повторно нишестения продукт. Разклатете бутилката, преди всяко натискане.

Нишестеният спрей не оставя следи, върху светли и тъмни тъкани, както и върху долната част на ютията. Все пак не забравяйте, че някои тъкани могат да се влошат по време на процеса на изглаждане, затова проверете спрея на незабележимо място. Преди да продължите с обработката, не забравяйте да проучите етикета на продукта и се уверете, че артикулът може да бъде изгладен.

Спрей за гладене с нишесте

Домакинските трикове значително спестяват време, което е по-добре да се изразходва за по-приятни занимания. Obshtini.com също спестяват време, когато ви се налага извозване на отпадъци Пловдив и Пазарджик.

Естествено, спреят за изглаждане не решава всички домашни проблеми, но ако е в състояние да улесни живота ви малко, то не е грях да го използвате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *