Бързо почистване в кухнята

От седмица на седмица вашият уикенд е отровен от почистването, почти през целия ден? Изглежда, че е време да дишате, прегледайте статиите от „chistachi.bg“ и преразгледайте плана за действие.

Ще помогнем да установите процеса на подреждане на нещата, така че да отнеме възможно най-малко време. Освен това, след няколко дни не е нужно да започвате всичко отначало!

Почистване на кухня

Предлагаме списък с прости манипулации, които ще отнемат една минута. Така, обаче скоро ще оцените ефекта от спестяването на време.

Как бързо да почистите вашата кухня

Крана на мивката

Във всяка бутилка за спрей смесете вода 1: 1 с трапезен оцет. След като измиете съдовете, напръскайте продукта, върху повърхността на крана и мивката, след което избършете с хартиена кърпа. Направете си навик да правите това всяка вечер, когато излизате от кухнята. Няма да оставите шанс за разпространяване на варовик и мазнини.

Мивка

Не забравяйте да премахнете малките отпадъци от храна попаднали в сифона на мивката. Първо, по-късно няма да се налага да използвате бутало за вакуум. Второ, предотвратявате гниенето в мивката и миризмата, свързана с този процес.

Микровълнова

Минута, прекарана редовно в изтриване на вътрешността на микровълновата с гъба с оцет, наистина ще се изплати. Вече няма да се сблъсквате с отлепването на тлъсти пръски мазнини!

Глинени съдове

Бърз трик за миене на съдове и тигани ще помогне. За целта изсипете гореща вода в мивката, разтворете няколко капки почистващ препарат. Накиснете всички съдове за минута, след това измийте, както обикновено.

Вратата на хладилника

Външната страна на вратата на хладилника е постоянно в пръскана с нещо. Това не е нищо, защото кухнята е място, където винаги се смесва нещо, разбива или налива. Просто избърсвайте хладилника всеки ден, за да изглежда стаята подредена.

Рафтове

В рамките на седмица или две, отделете минута до един от рафтовете на кухненските шкафове. Прегледайте и изхвърлете подправки с изтекъл срок на годност, чай, зърнени храни, ненужни пластмасови тави.

Плотове

Премахнете излишъка от плотовете: цялостният вид е по-чист и е по-лесно да се поддържат чисти повърхности.

Фасади

Както вече разбрахте, спрей с оцет е нашето всичко. Естествен и ефективен, той почиства всяка повърхност, а фасадите на шкафовете не са изключение. Минута, отделена всеки ден, за да ги избършете – и забравяте за мазна плака.

Готварската печка

Покрийте чистата повърхност на печката с фолио. Така ще забравите, какво е железен скрепер.

Кутии

В долната част на чекмеджетата поставете двоен пласт кърпи, абсорбиращи влагата. В бъдеще трябва само да смените настилката.

Чекмедже

Кухнята е място, където не просто се готвят храна. Това е сърцето на къщата, където в уютна атмосфера, може да проведете сърдечен чат на чаша чай. И да чистите, и да готвите, и да организирате събирания е двойно по-приятно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *