Аксесоарите в интериора

Аксесоарите в интериора трябва да отговарят на най-новите модни тенденции и да бъдат в тенденция. Това означава да са в контрастни цветове или със запомнящи се форми.

Екипът на smetishte.com ви предоставя тази информация, директно от „кухнята“ на интериорни стилисти и дизайнери.

Например, тъмни вази и столове, лъскав и блестящ декор, класическо черно или златно.

В дизайна на съвременната кухня през 2019 г. е уместно да има, както черни уреди, така и медни съдове за готвене.

Материали, модели и щампи, с които в дизайна да си говорим на „ти“

Що се отнася до моделите, абсолютният лидер и тренд през 2019 г. е акварелът.

Тапети и текстил, както и керамична плочка с така нареченото размазване на бои, а също и текстурата, имитираща акварелни скици са изключително актуални.

Цветни мотиви, но не и прости, също бяха позабравени, както и самата “акварелна” техника. Всичко сега се завръща със замах от много графика и геометрия, както и прости рисунки.

Що се отнася до материалите, те трябва да бъдат естествени и прости. Ако се използва главно дърво, след това идва иглолистна дървесина или твърда дървесина. Ако в основата лежи текстил, то той е следван от памук, лен и коприна.

Между другото, сега в тенденцията се нареждат и сувенири и декори с глина, както и довършителни материали, мраморът и гранитът, теракот

Всичко ново е забравено старо. Модата в дизайна също е циклична и периодична, както в облеклото.

И това, което е било уместно в миналото, днес се счита за основната тенденция. Например, през 2019 г. се очаква пикът в популярност на мебелите, който бяха хит през 80-90-те години.

Кожени дивани и фотьойли, както и мебели със заоблени форми. На мястото на строга краткост идват помпозни силуети.

Тапицериите също са станали по-дръзки, а любимият ще бъде плюш и гладка, кадифена и ярка материя.

Както се казва, модата и природата не могат да избягат! Прогнозите на дизайнери и стилисти по отношение интериора, обещават за 2019 г., да не съвпадат с обичайният ни начин на живот.

Да ги следвате или не, зависи от вас! Но знаем със сигурност, че уютът и комфортът винаги ще бъдат в тенденция! Ето, защо ви предлагаме изхвърляне на стари мебели, за да сте се подготвили за новото утре!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *